вівторок, 24 травня 2016 р.

Індексація зарплати демобілізованого працівника

Як індексувати зарплату демобілізованому працівникові, якщо заробітна плата за посадою, яку він займає, підвищувалася під час його служби?

Порядком № 1078 це питання прямо не врегульовано. 
В той же час п. 10-2 цього Порядку встановлено, що для працівників, яких переведено на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі або організації, а також переведено на роботу на інше підприємство, в установу або організацію або в іншу місцевість та у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи, для новоприйнятих працівників, а також для працівників, які використали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустку без збереження заробітної плати, передбачені законодавством про відпустки, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник.
Ситуація з підвищенням зарплати демобілізованому працівникові схожа на ситуацію підвищення зарплати працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною. Таким чином можна вважати, що зарплата демобілізованому працівникові має індексуватися за такими ж правилами — обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник

Немає коментарів:

Дописати коментар