понеділок, 20 лютого 2017 р.

Лист Мінсоцполітики від 15.07.2016 р. № 332/10/136-16

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 15.07.2016 р. № 332/10/136-16

Індексація зарплати іноземця

Департамент стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України розглянув звернення <...> щодо індексації грошових доходів і повідомляє.
Відповідно до пункту 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078 (із змінами, зокрема внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. № 1013), у разі підвищення тарифних ставок (окладів) значення індексу споживчих цін у місяці, в якому відбувається підвищення, приймається за 1 або 100 відсотків.
Обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення зазначених грошових доходів населення. Сума індексації у місяці підвищення окладів не нараховується, якщо
розмір підвищення грошового доходу перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу.
Якщо розмір підвищення грошового доходу не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу, сума індексації у цьому місяці визначається з урахуванням розміру підвищення доходу і розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення доходу. У разі коли відбувається підвищення окладу у місяці підвищення враховуються всі складові заробітної плати, які не мають разового характеру.
У разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення окладів сума індексації не зменшується на розмір підвищення заробітної плати.
Крім того, визначено, що працівникам підприємств і організацій, які перебувають на госпрозрахунку, підвищення заробітної плати у зв'язку із зростанням рівня інфляції провадиться у порядку, визначеному у колективних договорах, але не нижче норм, визначених Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» та положень цього Порядку.
Порядок не передбачає положень щодо зменшення суми індексації на суму підвищення заробітної плати у зв'язку коливаннями курсу валют Національним банком України по відношенню до національної валюти України.
Враховуючи зазначене, на нашу думку, умови проведення індексації працівників іноземних представництв мають передбачатись у трудових контрактах.

Заступник директора Департаменту
стратегічного планування та аналізу -
начальник відділу                                                                         Н. Підлужна

Немає коментарів:

Дописати коментар