середу, 1 червня 2016 р.

Коли змінюється базовий місяць

Базовий місяць змінюється тільки в разі підвищення тарифної ставки (окладу). Встановлення працівнику доплат, надбавок, премій тощо до зміни базового місяця не призводять (див. також тут).
У п. 5 Порядку № 1078 сказано, що разі підвищення тарифних ставок (окладів), пенсій або щомісячного довічного грошового утримання, стипендій, виплат, що здійснюються відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, значення індексу споживчих цін у місяці, в якому відбувається підвищення, приймається за 1 або 100 %.
Наприклад, оклад працівника — 2000,00 грн. збільшено у січні 2016 р. Значення індексу для проведення індексації у січні приймається за 1 або 100 %, січень є базовим місяцем. Для проведення подальшої індексації індекс розраховується із лютого 2016 р. У квітні 2016 р. працівнику встановлюють доплату за напруженість у роботі в розмірі 500,00 грн. Якщо у квітні оклад не змінюється, то встановлення надбавки не впливає на зміну базового місяця, квітень не є базовим місяцем.

Немає коментарів:

Дописати коментар